Groepsfoto deenemers

Wat doet de 55+ commissie?

De 55+ commissie bestaat uit voorzitter Otto van der Laan, Bertus Stegers en Jan Brons.
Organisatie Grabbel: Diny Jansen, Lineke Kampschreur en Herman Brinkman.
Email: 55plus@etvdehelster.nlVan onze ongeveer 1100 leden zijn er inmiddels meer dan 300 de 55 jaar gepasseerd.
Voor deze grote groep is de 55+ commissie aktief. Diverse aktiviteiten worden door deze commissie georganiseerd. Deze vinden vooral overdag plaats.
Naast de wekelijkse 2 grabbelochtenden (op maandag en woensdag) zijn er veel groepjes die met elkaar afspreken om een balletje te slaan. Op woensdagmiddag is vooral de jeugd aan de beurt maar op de andere door-de-weekse dagen is er voor de 55-plussers weer volop gelegenheid. De 8 weken in het voorjaar zijn de banen in het weekend voor de competities gereserveerd en ook tijdens toernooien zijn er beperkingen  maar sinds de uitbreiding naar 14 banen is er altijd ruimte voor recreanten.

Voor de 55+-ers wordt een speciale nazomercompetitie voor dames-, heren-, en mixteams gehouden waaraan jaarlijks 6 teams van ETV de Helster deelnemen.In het voor- en najaar is er de regionale VUT-competitie. Deze competitie staat open voor uitsluitend heren in de leeftijd van 55+.  Er worden uitsluitend dubbels gespeeld en wel 2 partijen. Aanvang steeds om 10.00 uur en over het algemeen zijn de wedstrijden rond 13.00 uur afgelopen. De grens van de regio waarbinnen de wedstrijden worden gespeeld is als volgt getrokken: Druten-Malden-Ooy-Zevenaar-Rheden en Schaarsbergen.

Op de dinsdagochtendis er in het voorjaar een damescompetitie, waaraan ook 50-plussers kunnen deelnemen.

Natuurlijk kunnen de 55+-ers aan alle andere aktiviteiten meedoen, zoals de zomeravondcompetitie en de zaterdag- en zondagcompetitie en natuurlijk de clubkampioenschappen.