IMG2587a

Onze G-tennissers op de Special Olympics 2016

Van vrijdag 1 tm zondag 3 juli 2016 hebben onze G-tennissers deelgenomen aan Special Olympics 2016. Van een van de voorbereidende trainingen is een video gemaakt die op YouTube staat. Op de openingsdag werden alle deelnemers en vrijwilligers onder luid gejuich en applaus in de vorm van een defilié verwelkomd door alle aanwezigen in het Goffert Stadion te Nijmegen. De Openingsceremonie werd gedaan door ambassadeur Jochem van Gelder.

 
Na het uitspreken van de eed door Cindy Jordens (onze collega G-tennister Tachys en boegbeeld Special Olympics). ‘Ik ga voor de overwinning. Maar door mijn inzet ben ik al winnaar’, werd de Special Olympics vlam ontstoken door Cheron Cornelis (ook onze collega G-tennister Tachys).
 
Wij mochten genieten van de groep Introdans én natuurlijk van Frans Bauer. Met bekende nummers als ‘Heb je even voor mij’ en ‘mijn hart gaat zo tekeer’ gingen wij in polonaise; lekker dansen en zien we alleen maar blijde gezichten. Wat een mooie ceremonie!
 
Zaterdag 2 juli.
Om 8.00u hebben wij ons verzameld bij het paviljoen en anderen gingen rechtstreeks naar Nijmegen, naar TV Quick. Bij de tent (rust tent) is een ruimte voor 14p voor ons gereserveerd, zodat wij hier gezamenlijk kunnnen lunchen/drinken. Om de plek direct te markeren, hebben we de ETV-vlag
neergezet. De overigen kunnen NIET missen dat wij van ETV de Helster zijn.
 
Onze tennissers zijn:
Niko Alders, Rosanne Brugmans, Gino Erwano, Bob van Gerven, Annelies Roording, Christiaan Schoot en Jessica Wijnholds.
De eerste wedstrijd van onze tennissers was om 9.45u en de laatste wedstrijd was 15.15u. Een ieder speelt 2 of 3 wedstrijden van een half uur. We gingen van baan naar baan om te spelen en elkaar aan te moedigen. Het ging super goed, onze tennissers hadden plezier en het weer was ons goedgezind.
We kregen 2 korte buitjes, maar dit mocht de pret niet drukken. We kregen allemaal tussen de middag een lunchbox.
 
Trainer David kwam die middag ook kijken en onze spelers waren zeer trots om hun ervaringen met hem te delen. Moe, maar voldaan gingen wij om ongeveer 16.30u naar huis. Voor straks lekker uitrusten, lekker eten en lekker slapen, want de volgende dag mogen wij weer aan de slag.
 
Zondag 3 juli.
Vanaf 9.00 u hebben wij weer met een kleine groep bij ‘t Paviljoen verzameld en vetrokken we weer naar Nijmegen. Vandaag is het een nog mooiere dag, want de zon scheen al volop. De eerste wedstrijd van een paar van ons was om 9.45u en de laatste om 16.15u. Door een goede regenbui konden wij van 12.00-13.00u niet spelen.
De wedstrijden die aan de gang waren, werden gestaakt. Dit was dan ook een mooie gelegenhheid om gezellig met elkaar te lunchen.
En inderdaad rond 13.00u konden de volgende wedstrijden verder gespeeld worden. We gingen elkaar weer supporteren, gingen lekker drinken en wat snackjes nuttigen en zo kwamen we de middag weer door. Tegen 17.00u werden de winnaars genoemd. Iedereen die hieraan mee heeft gedaan, is WINNAAR en kreeg een medaille, een bronzen/zilveren of gouden.
 
Het was een MOOI, SPORTIEF, GEWELDIG evenement om mee te maken, voor de sporters maar ook voor de vrijwilligers.
Jessica Wijnholds is onze fotograaf geweest dit weekend. Klik hier om indruk te krijgen van dit geweldig Sportevenement en geniet zoals wij hebben genoten.
Bedankt G-Sporters, wij zijn super trots dat wij zulke GOUDEN KANJERS in ons midden hebben, en tevens DANK aan alle vrijwilligers! Een ding is zeker, zonder de sporters en vrijwilligers hebben wij dit nooit kunnen realiseren. Dank ook aan het Bestuur ETV die ons super gesteund hebben. NOGMAALS DANK AAN ALLEN!
 
Yvonne van der Maeden en Hana Nobels.