Corona maatregelen – update 26-02

CORONA UPDATE: Dubbelen niet meer toegestaan, tennislessen met 2 per baan mag wel. Park om 21:00 gesloten. 27- mogen dubbelen

Dit staat op de site van de KNLTB

Het kabinet heeft dinsdagavond een aantal versoepelingen aangekondigd, ook voor de sport. Sporten in groepsverband voor jongvolwassenen van 18 t/m 26 jaar is vanaf woensdag 3 maart toegestaan. Het aantal besmettingen is nog te hoog en de zorgen over de Britse coronavariant zijn te groot om verdere versoepelingen toe te staan. Maatregelen blijven daarom nodig om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus te verminderen. De lockdown inclusief de avondklok blijft tenminste gelden t/m maandag 15 maart. Op maandag 8 maart maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 15 maart.

Lees het complete bericht

Wat betekent dit voor tennis?

  • Afhangen is mogelijk tot 20:45. Daarna moet iedereen het park verlaten om om 21:00 thuis te zijn. Het is de verantwoordelijkheid van elk lid om het park tijd te verlaten.
  • Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennis spelen met 2 personen, alleen buiten. Alleen enkelspel dus.
  • Jeugd t/m 16 jaar mag spelen en trainen in groepsverband, alleen buiten. Dus ook dubbelen.
  • Vanaf dinsdagavond zal het digitaal afhangbord aangepast worden zodat deze groepen dubbels kunnen afhangen
  • Trainingen voor senioren mag met 2 per baan, voor de trainingen zullen dus meer banen gebruikt worden. De trainingen die na 21:00 gepland stonden zullen door de trainers naar andere momenten geschoven worden. Ook in het weekeinde zullen hiervoor banen gebruikt worden.

 

Met zijn allen gaan we het redden. Dus blijf gezond en blijf tennissen