Sportieve tenniszomer van 2021

Hoewel het weer in Nederland niet altijd even zonnig was, hebben we wel een geweldige sportzomer beleefd.

Gelukkig, ook de sportzomer van onze club gaf weer wat kleur op de wangen.  Het Open Jeugdtoernooi en de jeugdcompetitie mochten doorgaan. Daarna, achtereenvolgens, het 40+-toernooi, de ‘Elster Open’, de Ladies Day en de clubkampioenschappen dubbel.  Hieronder verslagen van verschillende tennisactiviteiten bij ETV de Helster….

Het Elster Open Jeugd Toernooi 2021

Het was voor de jeugd even wachten aangezien we voor de laatste editie van het Open Jeugd Toernooi alweer terug moesten naar 2018. Helaas hebben we 2 edities aan ons voorbij moeten laten gaan, maar we wilden weer gaan bouwen aan een mooi Open Toernooi waar naast onze eigen jeugd ook de jeugd van onze omliggende verenigingen in de regio aan deel konden nemen. Het bleef nog even spannend of het wel of niet door mocht gaan en of er voldoende inschrijvingen zouden zijn in de korte tijd die we tot de start van het toernooi hadden. Maar het is gelukt.

Mede door de inbreng van de nieuw gevormde toernooicommissie hebben we een succesvol toernooi georganiseerd. Gelukkig was het draaiboek er nog en kon binnen enkele weken een prachtig toernooi worden neergezet. Het was niet alleen een uitdaging vanwege de maatregelen waar we toch rekening mee moesten houden, met de kans dat het toernooi misschien niet uitgespeeld kon worden wilden we met een minimaal budget er toch voor zorgen dat niemand iets te kort kwam.

Eindelijk de baan op

In het weekend voor het toernooi hebben we ons park een feestelijk tintje gegeven met mooi gekleurde vlaggetjes tussen de banen. Op maandag 5 juli was het dan eindelijk zover, de wedstrijden mochten beginnen. Na de ontvangst van een leuke gadget en een bonnetje voor de hap van de dag gingen de eerste deelnemers de banen op. En dat was te merken ook. Met veel enthousiasme liet de jeugd zien dat ze hier naar uitgekeken hadden. Leuke partijen werden gespeeld en gelukkig was publiek ook weer welkom om hun favoriete spelers en speelsters aan te moedigen.

Ook al was het aantal deelnemers niet al te groot om het toernooi door te laten gaan, achteraf bleek het een goede keuze. Het deed ons als organisatie goed om uit de vele positieve reacties te horen dat ook ouders heel blij waren dat er toch een Open Toernooi doorging. In de regio waren nagenoeg alle jeugdtoernooien afgelast en was het voor fanatieke jeugdspelers echt zoeken naar een tennistoernooi deze zomer.

Flink verwend

Ons geweldige barpersoneel stond ook weer klaar voor iedereen die een drankje of een hapje kon gebruiken en de deelnemers werden elke dag getrakteerd op een lekkere hap. Zo kwam er naast elke dag limonade van alles voorbij. De ene dag een zakje chips en de andere dagen een pakje sultanakoeken, een zakje snoepjes, een b

eker popcorn, een ijsje en op de finaledag ook nog poffertjes. Dus iedereen werd weer flink verwend.

Na een week van strijden in de poules stonden op zaterdag de finales op het programma en iedereen wist inmiddels waar er voor gestreden werd. Prachtig glimmende bekers, die verzorgd waren door Sport 2000 Snelders Sport Elst, stonden te wachten op de winnaars en dat zorgde voor nog meer inzet bij de finalewedstrijden. De zon scheen volop en het was gezellig en sportief zowel op als langs de banen. Bij de prijsuitreiking werd nog een woordje gesproken namens het bestuur en na het bedanken van alle hulp en betrokkenen bij het toernooi mochten de winnaars eindelijk de welverdiende bekers in ontvangst nemen. Er waren helaas wat deelnemers die niet bij de prijsuitreiking konden zijn, maar er werd toch nog een leuke groepsfoto van de winnaars geschoten.

We hopen dat de volgende editie in juli 2022 door kan gaan want dan willen we flink uitpakken aangezien we ons toernooi vanwege het 50 jarig jubileum van de club dan extra feestelijk zullen vieren. Iedereen bedankt die ervoor gezorgd heeft dat het Open Jeugd Toernooi 2021 een succes was en graag tot ziens bij ons volgende toernooi.

De Open Jeugd Toernooicommissie: Liesbeth, Tom en Ronny

 

Geslaagd Elster Open 40+ Toernooi 2021

Eindelijk was het dan zover. In tegenstelling tot vorig jaar konden we dankzij de versoepelingen toch van start met maar liefst 145 deelnemers in 24 onderdelen!
We kijken terug op een zeer geslaagd toernooi. Veel deelnemers gaven aan dat ze spannende wedstrijden hadden gespeeld en dat ze, ondanks de maatregelen, het toernooi erg gezellig hadden ervaren. Voor ons als organisatie een mooi compliment!

Verder waren de weergoden ons goed gestemd. We hebben maar één avond deels kunnen uitvoeren door stortbuien. Maar, met flink wat telefoontjes en de flexibele instelling van onze deelnemers konden de partijen de volgende dagen alweer snel worden afgespeeld of ingehaald.

Tijdens de vele finales was het op zaterdag soms erg spannend wie er met de felbegeerde 40+ titel (en prijzen) vandoor gingen. Maar het was vooral de gezelligheid waarvoor alle deelnemers naar dit toernooi komen. Het traditionele buffet hebben we vanwege coronamaatregelen, dit jaar vervangen door een aan tafel geserveerd 2-gangendiner op het terras in de zon. Wij hebben het vermoeden dat deze service nog meer werd gewaardeerd 😉!

Voor het jaar 2022 hebben we veel in petto om tijdens het Gouden jubileum jaar er iets mooi van te maken. Ideeën zijn overigens nog steeds van harte welkom! Graag zien we dan ook jullie weer als deelnemers tegemoet op het leukste en gezelligste toernooi van Gelderland!

Tot slot willen we graag nogmaals de volgende ondernemers uit Elst bedanken voor hun bijdragen aan het toernooi: Onze toernooi-hoofdsponsor Jumbo Macleane en daarnaast Kantoorboekhandel Bruna Herberts, IJssalon en lunchroom Bij Dees, Wijnhandel Halve Morgen, Hendriks cafetaria & catering, Cadeauwinkel Het Kadopakket, Van Marwijk catering en traiteur, Drankenspeciaalzaak Mitra Grape & Grain, Damesmode ’t Ploegje en Sport 2000 Snelders Sport.

Hartelijke groet van de 40+ Commissie,
René, Désirée, Ronny, Jeroen en Maurice

 

ETV De Helster open tennistoernooi 2021

Eindelijk! We mochten weer!

En wat waren wij hier blij om. 6 weken voordat het toernooi zou starten kregen we te horen dat het door mocht gaan. Na een jaar overgeslagen te hebben was dit heel goed nieuws! Dus met wat aanpassingen rondom de Corona, konden wij een toernooi neerzetten. Als toernooicommissie hadden we de hoop om de 250 inschrijvingen te behalen. Dit zijn er uiteindelijk 376 geworden!  Dit jaar was het thema ‘beach’. Vanaf binnenkomst was dit ook duidelijk te zien. Het park was versierd met opblaasfiguren, lampjes, strandtenten, slippers en vele slingers.

Door de vele inschrijvingen zijn we dit jaar op de voorzondag gestart. Vanaf dag 1 kon je merken dat de sfeer op de tennisbaan heel anders was dan andere jaren. Mensen waren blij dat ze weer wat konden doen en dat er weer wedstrijden gespeeld konden worden. Het weer zag er slecht uit voor de hele week. Maar op 2 regenbuien na, was het perfect!

De hele week konden alle wedstrijden gespeeld worden. Er waren mooie partijen te zien waar veel publiek bij kwam kijken. Onder het genot van een hapje, een drankje en mooi weer was het weer ouderwets gezellig. Ondanks dat er geen feestavond kon plaatsvinden, geen loterij of prijsuitreiking, hebben we er met z’n allen een fantastische week van gemaakt. We kijken terug op een week met mooie wedstrijden en heel veel gezelligheid! We willen bij deze onze stagiair Niek verwelkomen in de toernooicommissie!

 

Bedankt iedereen! Veel Liefs,

Justin, Emiel, Danielle, Laura, Lies, Niek & Lisanne

 

Wat een feest was de ETVs Ladies Day 2021

Ingrediënten: 108 enthousiaste en gezellige deelnemers op de baan, een top bar-team en de zon scheen volop. Alle reservespelers konden alsnog meedoen. Helaas vielen twee koppels uit in verband met griep en een blessure.

De dag kreeg een gouden randje dankzij onze sponsoren SuusSkin Susanne Baltussen, T Ploegje, Sport 2000 Snelders ,Nieuwe Buren en een bijdrage voor een overheerlijke lunch van Café Restaurant De Vereniging Elst. Nicolette Sluiter van YOUR | physical coach kreeg iedereen in beweging tijdens de warming-up en masseuse Dorien zorgde voor de nodige ontspanning. Ook Het Kadopakket, kunstenaar Ilse Aarsman en de vrolijke IJsmannen uit Elst zorgden voor deze onvergetelijke dag!

Vrijwillige bijdrage voor Pink Ribbon
Hana Nobels had voor iedere deelnemer een Pink Ribbon-lintje geregeld. De ETV Ladies waren zeer betrokken bij het goede doel en doneerden volop. De opbrengst bedroeg maar liefst € 265,10 en is inmiddels naar Pink Ribbon overgemaakt.

Na de wedstrijden werd het terras uitgebreid naar baan 1 en bleven de deelnemers nog voor een drankje en een hapje. Rond 15.45 uur was de prijsuitreiking. Alle deelnemers kregen aan het einde van de dag nog een goed gevulde goodiebag mee!  De organisatie heeft veel leuke reacties mogen ontvangen.  We vonden het superleuk om dit voor onze club te mogen organiseren.

Hopelijk tot 2022!

Annemarie, Esther, Isabelle, Jacobine en Joy

 

Clubkampioenschappen Dubbel

De clubkampioenschappen dubbel 2021 stond in het teken van het 50-jarige bestaan van onze club. Mede dankzij de organisatie van de ETVs Ladies Day hebben we het park mooi omgetoverd, zodat niemand om ons 50- jarige bestaan heen kon :-). In dat kader kregen alle deelnemers een wel bekend potje mosterd onder de noemer van ‘… waar Abraham …’.

 

Vrijdag 3 september was de start van het toernooi en die zijn we ook meteen feestelijk begonnen met een leuke en pittige quiz, uiteindelijk had Stefan Nab de meeste antwoorden goed van de ongeveer 60 deelnemers; nogmaals gefeliciteerd Stefan!

We hebben weer flink wat mooie en spannende partijen gezien. Helaas hebben ook dit jaar (corona?) blessures wat roet in het eten gegooid voor een aantal deelnemers. We hopen dat iedereen snel weer hersteld is.

Was het jullie ook opgevallen dat er oud-commissieleden achter de wedstrijdtafel hebben gezeten? Harstikke leuk dat ze ons in dit jubileum jaar een handje hebben geholpen. Maar vooral ook om hen weer te zien en te spreken. Via deze weg willen we ze nogmaals bedanken en hopen ze weer meer te zien op ons mooie park!

De finales op zondag 12 september zijn mede door het goede weer (net zoals het gehele toernooi overigens) goed bezocht. De lekkere en uitgebreide hapjes en het heerlijke ijs van de “IJsmannen” maakte de dag in onze ogen compleet.

Via deze weg willen we iedereen; supporters, deelnemers, barleden, sponsoren en bestuur nogmaals bedanken voor hun inzet en medewerking. Hierdoor kunnen we als commissie weer met volle tevredenheid terug kijken op een mooi en geslaagd toernooi. Bovendien zijn jullie nog niet van ons af. Want we zijn druk bezig met het plannen voor extra activiteit(en) in november ter ere van onze 50 jarige bestaan. Dus houdt de site, activiteiten kalender, e-mail en sociale media goed in de gaten, want dit wil je niet missen!

De clubkampioenschappen mix en singel die plaatsvinden in het voorjaar 2022, zullen ook nog in het teken staan van onze jubileum. Kortom er is nog genoeg te doen de aankomende tijd!

We wensen iedereen die competitie gaat spelen nog veel succes en tot snel!

Sportieve groet,

Commissie clubkampioenschappen