Special Sports Event uitgesteld

Misschien vervalt de 1,5 meter regel op 20 september, maar voor een sportfeest op 26 september voor jongeren en ouderen met een beperking is dat ongewis en onvoldoende.

De geplande 4e editie van het Special Sports Event op vitaal sportpark De Pas wordt uitgesteld. Het was een zware afweging voor de organisatie. Sporten en bewegen door jong en oud met een beperking hebben een enorme knauw gekregen, een nieuwe impuls is hard nodig.

Toch werd het een uitstel.

Want:

  • Alle signalen wijzen erop: door alle noodzakelijke maatregelen zou de deelname zeer waarschijnlijk laag zijn. Dus een gering resultaat.
  • Een spontaan sportfeest, met omhelzingen, knuffels en high fives met de winnaars is niet mogelijk. Alles moet ingetogen en op afstand. Voor een groot deel van de doelgroep is dat niet te snappen.
  • Ook met een Coronatoegangsbewijs en de controle daarop, aparte vakken voor toeschouwers en waarschuwingsborden vrezen we dat we de veiligheid onvoldoende kunnen waarborgen.

Het is uitstel, maar absoluut geen afstel van dit tweejaarlijks evenement. De 4e editie vindt nu plaats op 25 september 2022.

Tot die tijd:

  1. Neem deel aan een van onze kleine activiteiten die we gaan organiseren, bijvoorbeeld bij het openingsfeest van het Vitaal Sportpark
  2. Ga alleen of met je huisgenoten buiten sporten of bewegen. Overal in de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard zijn plekken waar jongeren en ouderen met een beperking aan de bak kunnen. Voorbeelden? Het Vitaal Sportpak in Elst, de toestellen rond de plas bij Slijk Ewijk, de Jumper aan de Boogschutter op Westeraam, de tapijtschommel op de speelweide van De Eshof en in Park Lingezegen.
  3. Meld je aan bij een sportclub met een afdeling of groep voor mensen met een beperking. Op de website van Uniek Sporten (https://www.unieksporten.nl/sporter/sport-zoeken) staat alle informatie.