Wat een super feestweekend voor de jeugd

In het weekend van 18 en 19 juni was het eindelijk zover. Het 50-jarig-jubileum van ETV De Helster werd gevierd met een schitterend feestweekend voor onze jeugd. 

Op zaterdagmiddag was er een uitgebreid ‘Tennis Around the World’-programma voor Geel (11-17 jaar). Hier werd met onder andere grandslamthema’s U.5. (L) 0pen – estafetteloop, WimbleDon-Qui-Drop-Shot, Roland Gar-ros-die-bal-naar-50-punten en de Australian-blik-open(er) in teams gestreden om mooie prijzen.

Ondanks de temperatuur van bijna 35 graden, wisten we met sproeiers, emmers water en voldoende te drinken onze hoofden koel te houden. Na een heerlijk diner startten we een ‘50/50 Quiz’. De kinderen kregen verschillende vragen over algemene tennis-kennis en weetjes over onze eigen club. Best raar dat na de vraag wie er voorzitter van onze club is alle jeugdleden af waren, maar dat betekende ook dat iedereen weer mocht gaan staan en weer kon mee strijden voor de prijzen.

Na de voorronde bleven er twee spelers over met de meeste tennis-kennis. Ze gingen er allebei met een leuke prijs vandoor. ’s Avonds was het er een groots tennis feest. Lekker vrij spelen op de banen met muziek die te horen was op het gehele park. En met DJ Brian Vliem achter de draaitafel ging het feestje door tot 23:00 uur!

De zondag was speciaal en alleen voor de tennissers van Rood, Oranje en Groen (6-12 jaar). Een jeugdclinic van de KNLTB, het Tennis onTour, met Ace en Love (de mascottes van Tenniskids) en onze eigen tennistrainers van Tennis Inside. Zo warm als het was op zaterdag, zoveel pech leken we te gaan hebben op de zondag. Precies om 10.00 uur – bij de start van het programma – kwam de regen met bakken uit de lucht. Gelukkig werd het snel droog en konden we alsnog van start. De spelers kregen diverse challenges waarbij ze hun tennis skills konden laten zien. Steeds als er van onderdeel werd gewisseld liepen de deelnemers in een gezellige polonaise op leuke feestmuziek naar de volgende uitdaging. Aan het eind werden er nog flink wat dance moves uitgegooid bij de disco op baan 1 waar sommige spelers nog een leuk cadeautje gewonnen hebben. Onder leiding van Roxanne heeft de barcommissie van ETV de Helster een heerlijke lunch verzorgd. Na de lunch konden de jeugdleden nog even een balletje slaan of losgaan op het springkussen. Om het feest compleet te maken sloten we af met een spannende tennisballen-bingo met mooie prijzen. Na afloop van het feest gingen alle deelnemers met een prachtige ‘ETV de Helster 50 Jaar’ medaille naar huis. Het was fantastisch om al die vrolijke gezichten te zien tijdens een zeer geslaagd feestweekend. 

De organisatie heeft veel enthousiaste reacties mogen ontvangen en kijkt uit naar het volgend feestmoment. Als jij ook wil helpen met de organisatie van deze geweldige activiteiten, meld je dan even bij de Jeugdcommissie. Of stuur een bericht naar een van de beheerders in de groepsapp van ETV Info Rood / Oranje / Groen of Geel.

 

We bedanken iedereen die ervoor heeft gezorgd dat het een geweldig weekend voor onze jeugdleden is geworden.

We zien onze jeugdleden graag weer allemaal bij een volgende jeugdactiviteit op onze club.

 

De Commissie Feestweekend Jeugd, 

Manon, Marcel en Ronny