Clubkampioenschappen Rood-Oranje-Groen en Geel 2023

Het is mooi om te zien hoeveel progressie er is in tennis bij de jeugdleden en met hoeveel plezier ze aan het spelen zijn. Alle spelers waren natuurlijk winnaar en kregen een medaille. Lees het uitgebreide verslag.

Rood

Op zondag 12 maart stonden de jeugdleden in Rood en Oranje de Clubkampioenschappen op het programma. De jongste jeugd in Rood startte deze dag met 7 deelnemers op 2 minibaantjes met het spelen van de poulewedstrijden. In Rood worden alleen enkels gespeeld, dus iedereen deed zijn uiterste best om zonder hulp van een medespeler de finale te behalen. Het was prachtig om te zien hoe enthousiast en met veel inzet er werd gestreden. Dat de spelers echt aan elkaar gewaagd waren bleek wel uit de finale waarin het tot 6-6 gelijk ging. Bij Rood betekent dat matchpoint voor de speler die het volgende punt pakt. Onder groot applaus voor beide spelers werd het punt na een spannende rally binnengehaald. Alle spelers waren natuurlijk winnaar en kregen een medaille. Voor de nummers 1, 2 en 2x 3e waren er nog prachtige bekers die met trots in ontvangst werden genomen.

Oranje

Daarna was het de beurt aan Oranje. Bijna alle jeugdleden uit Oranje speelden mee. Bij Oranje worden zowel enkels als dubbels gespeeld, waarbij jongens en meisjes door elkaar spelen. In de ochtend werd er gestreden om de winst in de enkels (JME) en aansluitend in de middag de dubbelpartijen (JMD). Ook hier was het in de poulefase al ontzettend spannend, maar uiteindelijk kwam er bij beide onderdelen een schitterende finale uit. Ook hier waren veel blije gezichten en werden de medailles en bekers aan de trotse deelnemers en winnaars uitgereikt.

Groen en Geel

De clubkampioenschappen voor de jeugd in de categorieën Groen en Geel (Jeugd 11-14 / 13-17) ging een paar dagen later van start. We proberen onze toernooien zoveel mogelijk compact te spelen. Dat wil zeggen dat we i.p.v. een hele week het toernooi binnen 4 dagen spelen, waarbij we rekening houden met alle drukke agenda’s van de spelers, ons barpersoneel en natuurlijk onze organisatie. Dit resulteerde in een mooi en vol programma van donderdag 16 t/m zondag 19 maart. We hebben weer vele schitterende partijen mogen zien en uiteindelijk zijn op de finale zondag onder luid applaus de bekers uitgedeeld aan onze nieuwe clubkampioenen bij de jeugd.