Het racket: Coen Peelen

Hoopt met zijn team in 2019 weer te vlammen!

Dank je wel Joris dat ik het racket heb gekregen van je. Je bent toch een voorbeeld van mij op de tennisbaan. De meester van de forehand slice..

Ik denk dat de meesten bij ETV de Helster mij wel kennen. Hoewel ik erg rustig op de baan ben en een goede verliezer kan zijn val ,ik wel op. Ik ben namelijk de enige binnen de club met een beenprothese. Dus ik mag wel zeggen dat ik uniek ben.

Mijn ouders Joop en José hebben het tennissen altijd gestimuleerd. Samen met mijn 1 jaar jongere broer Maarten tennissen we al van kinds af aan. Hoewel Maarten eigenlijk altijd wat beter was heb ik eigenlijk zelden van hem verloren. Al kwam dat ook doordat ik vlak voor het laatste punt (als ik achter stond) snel weer op de fiets stapte…

Ik heb jaren lang competitie gespeeld met maatje Jochem. Het was mooi om hem te zien groeien. Hij begon als een 9tje en samen wonnen we veel toernooien, zodat hij al snel 5 werd. Nu is hij een steady 7, maar het waren mooie jaren. Niemand kan zo mooi zwoegen op de baan als hij.

Winning Ugly

Inmiddels woon ik al jaren in Arnhem en tennis ik met Maarten en enkele andere vrienden: (Pim, Bas, Koen, Bram en Job) op de zaterdag (1e klasse). De vierde singel is daar mijn terrein. Winnen is vanzelfsprekend het belangrijkste. Niet hard slaan, of mooi. Lelijk winnen is het mooiste. Brad Gilbert schreef er ooit een boek over: Winning Ugly. Ik kan het je aanraden. Schat je tegenstander in, bekijk zijn zwakke punten en pak die aan.

Afstemmen op Radio 538!

Na de zaterdag proberen we altijd weer even terug te komen op de club. Al moet ik zeggen dat het best wat drukker mag zijn. En de radio mag af en toe wel een standje harder en ook wel op radio 538 in plaats van Radio 10 Gold. ?

In het dagelijks leven ben ik werkzaam voor de gemeente Arnhem als bestuursadviseur. Naast tennis ben ik vaak en veel op de racefiets te vinden. Eigenlijk veel leuker dan tennis als ik eerlijk ben… Ook ben ik sinds een jaar een trotse vader van dochter Nore.

In de winter traint het team in de hal van Molenbeke in Arnhem. De vorm begint eraan te komen dus ook volgend jaar hopen we weer te vlammen!

Ik geef het racket graag door aan Emil Buurman!