Michel portret-5111

Competitie in banen leiden belangrijke klus voor de club

Competitie is serieuze business!


Ik ben Michel Ansing, al zo’n 30 jaar lid van ETV de Helster en sinds drie jaar vervul ik vanuit de technische commissie de functie van competitieleider voor de volwassenenteams. Het is een rol waar ik als vrijwilliger met veel plezier invulling aan geef. Het geeft voldoening als alles goed voorbereid en geregeld is als de competities van start van gaan. Ook het sociale aspect is belangrijk voor mij. In de rol van competitieleider leer ik veel mensen kennen en dat ervaar ik als een grote meerwaarde. Als je dan ook nog positieve feedback terugkrijgt op het werk dat je verricht geeft dat weer een extra stuk waardering.

Als competitieleider ben ik verantwoordelijk voor verschillende zaken. De belangrijkste taken in een notendop: inschrijven van de competitieteams, aanvragen van dispensaties en promoties, indienen van protesten bij de KNLTB (bijvoorbeeld als er sprake is van niet speelgerechtigde tegenstanders), ervoor zorgen dat de uitslagen op tijd worden ingevuld door de captains ter voorkoming van boetes en -ook een leuke klus- het maken van baanschema’s. Dit heeft tot gevolg dat er bijzonder veel mailwisseling plaatsvindt tussen de teamcaptains, deelnemers, het bestuur maar ook de KNLTB. Een pittige klus maar niet onbelangrijk voor de club om dit goed te doen.

Cijfers van een gemiddeld seizoen
Tijdens een gemiddeld seizoen worden er ongeveer 700 partijen gepland, doen er zo’n 200 leden mee en gaan er ongeveer 1.500 ballen doorheen.

Natuurlijk loop je af en toe ook tegen lastige zaken aan. Het tekort aan banen bij drukbezette competities waardoor enthousiaste nieuwe teams buiten de boot vallen is natuurlijk niet leuk. Je wilt natuurlijk niemand teleurstellen. Momenteel wordt naar een oplossing gezocht voor dit knelpunt. Ook zie je af en toe dat teams veel te lang inspelen waardoor het risico bestaat dat de lampen te lang aan moeten blijven. Ik zie mezelf op dat moment niet als degene die als een schoolmeester moet gaan ingrijpen. Maar we moeten hier wel op letten met elkaar. Als jullie ideeën of suggestie hebben ter verbetering? Ik hoor ze graag!

Gezocht: baancommissarissen
We kunnen voor de vrijdagavondcompetitie overigens nog wel wat meer baancommissarissen gebruiken. Als je geïnteresseerd bent in deze leuke vrijwilligersklus ben je van harte welkom om je hiervoor bij mij aan te melden via vcl@etvdehelster.nl