Het Racket: Guido Termont

Een gezellig paviljoen, een prachtig park en vele betrokken leden.

Dank Myrthe voor de nominatie! Ruim 22 jaar woont ons gezin met heel veel plezier in Elst. Al vrij snel maakten wij, via mijn zus Denise die hier al jaren woonde, kennis met ETV de Helster. 

Een gezellig paviljoen, een prachtig park en vele betrokken leden. Dat was de eerste indruk en dat is nog steeds hoe wij de club ervaren. Mijn zoons Roger en Etienne tennisten al in Druten en zij pakten hier het racket weer op. Na een voetbalperiode bij Spero en daarnaast tennissen, kozen ze na een paar jaar, fulltime voor tennis. En voor je het weet zit je tennislessen te plannen. Ben je chauffeur voor de teams en rijd je de kinderen naar allerlei toernooien. Met heel veel plezier hoor! 

Uiteindelijk werden we als gezin allemaal lid. Mijn ‘papamiddag’ vulde ik met het lessen met mijn maatje Vera. Met Martien, mijn collega bij de gemeente Arnhem, ging ik dubbelen. Bernadette zocht een mixpartner. Met beiden speel ik al vele jaren met veel plezier. Eerst de zomeravondcompetitie en inmiddels een aantal jaar de vrijdagavondcompetitie. Een zaterdagochtend opstaan is toch anders dan op een donderdagochtend vroeg opstaan en moeten werken. Ons tennisracket is voor de derde set het dienblad in het te gezellige paviljoen. 

Buiten de competities spelen we elke woensdagavond met ons team. In de wintercompetitie komen we elkaar tegen. Het voelt als de bekende streekderby in het voetbal. Met na afloop een lekkere en gezellige borrel.

Een aantal jaar was ik bestuurslid met de portefeuille technische zaken. Na hun studietijd en andere hobby’s zijn alle kinderen sinds een paar jaar weer actief lid van ETV en spelen ze allemaal competitie. Met mijn dochters Stephanie en Frederique speel ik regelmatig een toernooi.  Supergaaf om dit te kunnen en mogen doen. Ondanks de pandemie hoop ik dat we weer snel in de avonduren kunnen spelen. 

Ik ben heel jaloers op de mensen die overdag kunnen spelen en hoop dat tegen de tijd dat ik mag stoppen met werken, ik vele uren op de tennisbaan mag doorbrengen. Tegen die tijd wil ik ook als vrijwilliger weer meer betekenen voor ETV de Helster.

Ik geef het racket door aan herintredende Oscar Verver. Oscar, de zoon van Vera, is een goede bekende van mij die via de zomerchallenge weer terug is bij ETV de Helster. Ik kom hem op vele toernooien binnen en buiten de club tegen. Zijn enthousiasme is enorm!

De vereniging voelt als een grote familie waar iedereen welkom is en dat is echt zo! Proficiat met het gouden jubileum. Op naar het volgende jubileumjaar voor ETV. En hopelijk kunnen we dat echt samen vieren!