Het racket: Joris de Rijk

Lees over het drukke tennisseizoen van Joris De Rijk…

Leuk “Het Racket” met Anne, dacht ik. Anne en ik hebben vorig jaar samen voor het eerst een paar toernooien gespeeld, waarvan zelfs twee winnend afgesloten. Zou er in het Racket nog wat in staan wat ik niet van haar wist? Echter las ik de laatste zin met enige verbazing, want deze had ik totaal niet aan zien komen! Maar Anne bedankt voor deze eer. 😉

Ik woon inmiddels al bijna 10 jaar samen met Bernadet de Valois Turk in Elst (al vinden sommige mensen Westeraam geen Elst.) Een bekende naam binnen de vereniging, aangezien mijn “kandidaat” schoonmoeder Loes samen met Roxanne de bar beheerd en mijn “kandidaat” schoonvader Geert is parkbeheerder. Om de familieclan nog meer te vergroten speel ik met mijn schoonzus Déanne de Wintercompetitie. Zelf draag ik met veel plezier ook nog een klein steentje binnen de club bij door in de commissie van de Clubkampioenschappen deel te nemen.

Signalement

Ik ben 40 jaar geleden geboren in Alphen aan de Maas (Land van Maas & Waal). Rond mijn 8ste zijn we richting omgeving Arnhem verhuisd. Vanaf mijn 11de tot mijn 32ste heb ik in Arnhem gewoond. Tijdens mijn studie Small Business heb ik nog op kamers in het prachtige Haarlem gewoond. Ik werk inmiddels ruim 3 jaar voor Stegeman (daar hou ik van), als Commercieel Controller. De oplettende kijker heeft mij misschien al eens op TV voorbij zien komen tijdens onze korte commercial die nu op TV te zien is. 🙂

Tennis en overig

Dit jaar heb ik voor het eerst meegedaan met de Voorjaarscompetitie, waarbij we keurig zesde zijn geworden. De aankomende periode staat in het teken van het spelen van toernooien in de omgeving, zodat ik klaar gestoomd ben voor de Najaarscompetitie. Mijn tennisjaar wordt afgesloten met de eerder genoemde Wintercompetitie.

Naast mijn werk en drukke tennisschema, maak ik ook nog graag tijd vrij voor mijn gezin. We hebben twee prachtige dochters Puck en Suus van 3 en 5 jaar oud. Daarnaast pak ik ook met enige regelmaat de wielrenfiets. Maar ik kan ook heerlijk rustig op de bank TV kijken, met voetbal (ik mis geen wedstrijd van Vitesse) en Netflix als meest afgestemde zenders. Skiën is ook een zeer grote hobby, maar doordat we helaas geen grote bergen met sneeuw in Nederlandtot onze beschikking hebben, wordt deze hobby beperkt tot 1 à 2 x per jaar.

Het racket doorgeven aan…

Dan is het nu de tijd om de het “Racket” door te geven aan Coen Peelen. Coen heeft zijn roeping als auteur gemist. Bij deze gun ik hem deze mooie kans om op een grote schaal zijn schrijfkunsten te mogen vertonen!

Succes CP, ik verwacht er veel van!