Jeugdhelden gezocht!                               

Wie zijn die helden en wie neemt het stokje van de huidige jeugdcommissie over?

ETV de Helster is dringend op zoek naar enthousiaste ouders/verzorgers die een belangrijke bijdrage willen leveren aan de activiteiten die voor onze jeugdleden worden georganiseerd. Onze ervaring is dat dit een hele zeer gewaardeerde en waardevolle job is.

Als actieve tennisvereniging bieden we onze jeugd graag – buiten de trainingen om – een breed aanbod aan activiteiten aan, zoals: de World Tour, de competitie en/of jeugdtoernooien. Deze activiteiten worden georganiseerd en begeleid door een aantal ouders van onze jeugdleden, de ‘jeugdhelden’ van onze tennisvereniging. In de ogen van onze jeugdleden zijn actieve en betrokken ouders echte helden!

Stokje overnemen

Een aantal van de huidige helden heeft te kennen gegeven dat zij in 2019 stoppen met hun jeugdactiviteiten. Natuurlijk zijn wij ze zeer dankbaar voor hun inspanningen! Wel betekent dit dat we dringend op zoek zijn naar nieuwe jeugdhelden die het stokje willen overnemen en deze ouders willen opvolgen.

Ben jij een van onze nieuwe jeugdhelden en wil jij het stokje overnemen?

Wij zijn voor de Jeugd Sport Commissie (JSC) op zoek naar: een voorzitter, een competitieleider, een toernooileider en andere enthousiaste leden die hun steentje willen bijdragen. Hieronder lichten we toe wat de verschillende functies precies inhouden en hoeveel tijd het in beslag neemt. Uiteraard worden de nieuwe jeugdhelden ingewerkt en begeleid.

Vragen of meteen aanmelden?

Heb je nog vragen of wil je jezelf direct aanmelden? Bel dan gerust met mij op via 06 5238 2560 of mail naar voorzitter@etvdehelster.nl.

Wij hopen dat we enthousiaste nieuwe jeugdhelden mogen verwelkomen, zodat onze jeugd nog lang met plezier bij ETV kan tennissen!

Coos van der Togt, voorzitter

 

Meld je aan voor een van de verschillende functies… een combinatie mag ook!

Voorzitter JSC (± 25 uur/jaar)

Je bent de trekker van de JSC. Je bent het eerste aanspreekpunt voor het bestuurslid jeugdzaken en de voorzitters/leden van de verschillende commissies. Je initieert de JSC vergaderingen (3 – 4 keer per jaar), je zorgt voor de aansturing van de JSC en zorgt voor de coördinatie van de jeugdactiviteiten. Daarnaast ben je beheerder van de ETV jeugd mailbox (jeugd@etvdehelster.nl) en ben je indien noodzakelijk medeorganisator van één of meer jeugdactiviteiten.

Functionaris Tenniskids (± 50 uur/jaar)

Je bent gedurende het gehele jaar verantwoordelijk voor het administratief aanmelden van de World Tour teams (1x voorjaar en 1x najaar) en alle communicatie aangaande de World Tour naar de ouders/verzorgers van de Tenniskids (met name via mail en informatie avond). Je bent het eerste aanspreekpunt voor o.a. de ouders/verzorgers van de Tenniskids, de (hoofd)trainers, de begeleider(s) van de World Tour, de barcommissie en de andere Tenniskids functionarissen in de regio. Je zorgt voor de aanwezigheid van op de speeldagen benodigde materialen, je ondersteunt de begeleider van de World Tour en beheert de Tenniskids mailbox (tenniskids@etvdehelster.nl).

VCL (Verenigings Competitie Leider) jeugd (± 50 uur/jaar)

Als VCL ben je verantwoordelijk voor het coördineren van de voor- en najaarscompetitie voor de jeugdleden. Dit zijn spelers in de leeftijd van 10-17 jaar. Je regelt de inschrijving (intern en KNLTB) en overlegt met de TC  en trainers over de teamindeling (NB: indeling wordt bepaald door de TC). Daarbij ben je 1e aanspreekpunt voor de teamcaptains (veelal een ouder). Je plant de wedstrijden in (KNLTB) en maakt banenschema’s voor de dagen dat er gespeeld wordt (7 zondagen in het voorjaar en 7 zondagen in het najaar). Op de speeldagen zelf zorg je ervoor dat er een baancommissaris aanwezig is (jijzelf maar dit kan ook een ander JSC-lid of vervanger zijn). Baancommissaris houdt in dat je gastheer/vrouw bent op de club; aan het begin van de dag ontvang je de teams en deelt ballen, wedstrijdformulieren en consumptiebonnen uit. Tijdens de dag verdeel je de (wissel) banen en houd je toezicht op een ordelijk verloop van de wedstrijden.

Toernooileider Open Jeugd groen t/m 17 jaar en JRT* (45 uur/jaar).

Het Open Jeugd en JRT* Toernooi vindt plaats tijdens 8 dagen in de periode voor de zomervakantie. Als toernooileider ben je de trekker van de commissie die 2-3 x bij elkaar komt en het toernooi organiseert volgens een draaiboek. Vooraf verzorgt de commissie o.a. de wervingsflyer, mailings en prijzen, stemt intern af over openingstijden bar en consumpties, evt. sponsoring, baanreservering en ballen. De toernooileider maakt het toernooi aan in toernooiplanner, houdt de inschrijvingen bij en reageert op vragen van kinderen en ouders. Je doet de loting met de bondsgedelegeerde en maakt de wedstrijdplanning. Tijdens het toernooi leidt de JSC dagelijks de tafeldienst die het park versiert, kinderen ontvangt, vragen beantwoordt en uitslagen invoert. Ook regelt de JSC de wedstrijdleiding die zorgt dat alle wedstrijden volgens de spelregels verlopen en toeziet op gedrag van tennissers en supporters.
*JRT=Jeugd Ranglijst Toernooi

Toernooileider CK Jeugd (45 uur/jaar).

De clubkampioenschappen jeugd enkel, dubbel en mix t/m 17 jaar zijn samengevoegd tot één evenement van ca. 10-12 dagen in het voorjaar. Als toernooileider ben je de trekker van de commissie die 2-3 x bij elkaar komt. Er is natuurlijk een draaiboek. Vooraf verzorgt de commissie o.a. de wervingsflyer en de prijzen, stemt intern af over openingstijden bar en consumpties, evt. sponsoring, baanreservering en ballen. De toernooileider maakt het toernooi aan in toernooiplanner, houdt de inschrijvingen bij en reageert op vragen van kinderen en ouders. Je maakt de wedstrijdplanning en een tafeldienstschema. Tijdens het toernooi leidt de JSC dagelijks de tafeldienst die het park versiert, kinderen ontvangt, vragen beantwoordt en uitslagen invoert.

Ook is er in die week een clubkampioenschap voor rood en oranje in de vorm van een tenniskidsevent. Dit wordt op 1 dag(deel) georganiseerd. Qua voorbereiding komt dit overeen met de CKJ voor de oudere jeugdleden. Dit event vereist wel meer begeleiding op de dag zelf gezien de leeftijd van de kinderen (nog niet zelf kunnen tellen, banen afplakken e.d.).