Mariëlle Weghorst

In september 2008 is ETV de Helster begonnen met G-tennis. Dit is gestart in het kader van maatschappelijk verantwoord verenigen. De vereniging is zowel met uitbreiding van banen als van leden zo groot geworden dat dit een natuurlijk uitvloeisel leek. G-tennis is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking, liefst in de leeftijd van 16 tot 50 jaar. We hebben nu 14 deelnemers en hiermee zitten we vol. Belangstellenden kunnen op de wachtlijst worden geplaatst.

De G-tennissers krijgen één maal per week les van een gekwalificeerde tennistrainer op maandagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur en drinken daarna nog gezellig een drankje. De tennistrainer wordt elke les bijgestaan door vier vrijwilligers van de vereniging, die helpen waar nodig.

Yvonne van der Maeden

De deelnemers betalen contributie en zijn dus lid van de club. Zij kunnen daarom ook buiten de les om gaan tennissen. Ook worden er toernooitjes georganiseerd. Het aanschaffen van een tennisracket is niet meteen nodig aangezien de trainer er altijd wel een paar reserve heeft. Zodoende is het mogelijk zonder veel kosten eerst uit te proberen of het voor de deelnemer interessant is. Zowel de deelnemers als ook de vrijwilligers zijn erg enthousiast.

Contactpersonen zijn Yvonne van der Maeden (ymaeden@hotmail.nl) tel. 0481-371171 en Mariëlle Weghorst (huize.weghorst@planet.nl) tel. 0481-375965 of 0640242166

Annelies

G-tennisser Annelies

Maak kennis met onze G-tennisser Annelies Roording. Annelies is stapeldol op tennis. Ze kijkt alle tenniswedstrijden op tv. Ze neemt er vrij voor en als dat niet kan neemt ze ze op.

IMG2587a

Onze G-tennissers op de Special Olympics 2016

Van vrijdag 1 tm zondag 3 juli 2016 hebben onze G-tennissers deelgenomen aan Special Olympics 2016. Van een van de voorbereidende trainingen is een video gemaakt die op YouTube staat. Op de openingsdag werden alle deelnemers en vrijwilligers onder luid gejuich en applaus in de vorm van een defilié verwelkomd door alle aanwezigen in het Goffert Stadion te Nijmegen. De Openingsceremonie werd gedaan door ambassadeur Jochem van Gelder.

Lees meer