Mariëlle Weghorst

In september 2008 is ETV de Helster begonnen met G-tennis. Dit is gestart in het kader van maatschappelijk verantwoord verenigen. De vereniging is zowel met uitbreiding van banen als van leden zo groot geworden dat dit een natuurlijk uitvloeisel leek. G-tennis is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking, liefst in de leeftijd van 16 tot 50 jaar. Er zijn nu 14 deelnemers en daarmee zitten we vol. Belangstellenden kunnen op een wachtlijst geplaatst worden.

De G-tennissers krijgen eenmaal per week les van onze trainer David, op maandag van 19.00 tot 20.00 uur. We drinken daarna nog gezellig met zijn allen een drankje in het paviljoen. De tennistrainer wordt elke les bijgestaan door 4 vrijwilligers. We hebben 4 banen tot onze beschikking dus op iedere baan is 1 vrijwilliger en zijn 3 G-tennissers actief. We hebben nu 11 vaste vrijwilligers en 5 invallers.

Yvonne van der Maede

De deelnemers betalen contributie en zijn dus lid van de club. Zij kunnen daarom ook buiten de les om gaan tennissen maar in de praktijk gebeurt dat niet heel veel. Soms nodigen we Tachys uit Nijmegen uit voor een toernooi. Wij worden ook jaarlijks door hen uitgenodigd voor een heel gezellig toernooi bij hen. Verder doen we mee aan de special Olympics als het kan. En we organiseren ieder jaar een toernooi waarin de g-tennissers met de allerbeste spelers van de club spelen. Ook dat is een zeer geslaagd toernooi.

Het G-tennis heeft een aantal rackets tot zijn beschikking die gedoneerd zijn door een sponsor om te gebruiken door G-tennissers of belangstellenden die nog geen racket hebben. Zowel de deelnemers als de vrijwilligers zijn erg enthousiaste over het G-tennis en we gaan er dan ook graag mee door!

Contactpersonen zijn Yvonne van der Maeden en Mariëlle Weghorst.

Ze zijn te bereiken via g-tennis@etvdehelster.nl

ETV start met jeugdgroep

G-tennis maar dan voor de jeugd. Lees meer

Annelies

G-tennisser Annelies

Maak kennis met onze G-tennisser Annelies Roording. Annelies is stapeldol op tennis. Ze kijkt alle tenniswedstrijden op tv. Ze neemt er vrij voor en als dat niet kan neemt ze […]

IMG2587a

Onze G-tennissers op de Special Olympics 2016

Van vrijdag 1 tm zondag 3 juli 2016 hebben onze G-tennissers deelgenomen aan Special Olympics 2016. Van een van de voorbereidende trainingen is een video gemaakt die op YouTube staat. Op de openingsdag werden alle deelnemers en vrijwilligers onder luid gejuich en applaus in de vorm van een defilié verwelkomd door alle aanwezigen in het Goffert Stadion te Nijmegen. De Openingsceremonie werd gedaan door ambassadeur Jochem van Gelder.

Lees meer