Mariëlle Weghorst

In september 2008 is ETV de Helster begonnen met G-tennis. Dit is gestart in het kader van maatschappelijk verantwoord verenigen. De vereniging is zowel met uitbreiding van banen als van leden zo groot geworden dat dit een natuurlijk uitvloeisel leek. G-tennis is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking, liefst in de leeftijd van 16 tot 50 jaar. Er zijn nu 14 deelnemers en daarmee zitten we vol. Belangstellenden kunnen op een wachtlijst geplaatst worden.

De G-tennissers krijgen eenmaal per week les van onze trainer David, op maandag van 19.00 tot 20.00 uur. We drinken daarna nog gezellig met zijn allen een drankje in het paviljoen. De tennistrainer wordt elke les bijgestaan door 4 vrijwilligers. We hebben 4 banen tot onze beschikking dus op iedere baan is 1 vrijwilliger en zijn 3 G-tennissers actief. We hebben nu 11 vaste vrijwilligers en 5 invallers.

Annemarie Eerkens

De deelnemers betalen contributie en zijn dus lid van de club. Zij kunnen daarom ook buiten de les om gaan tennissen maar in de praktijk gebeurt dat niet heel veel. Soms nodigen we Tachys uit Nijmegen uit voor een toernooi. Wij worden ook jaarlijks door hen uitgenodigd voor een heel gezellig toernooi bij hen. Verder doen we mee aan de special Olympics als het kan. En we organiseren ieder jaar een toernooi waarin de g-tennissers met de allerbeste spelers van de club spelen. Ook dat is een zeer geslaagd toernooi.

Het G-tennis heeft een aantal rackets tot zijn beschikking die gedoneerd zijn door een sponsor om te gebruiken door G-tennissers of belangstellenden die nog geen racket hebben. Zowel de deelnemers als de vrijwilligers zijn erg enthousiaste over het G-tennis en we gaan er dan ook graag mee door!

Contactpersonen zijn Annemarie Eerkens en Mariëlle Weghorst.

Ze zijn te bereiken via g-tennis@etvdehelster.nl

G-tennis clubkampioenschappen

Onze g-tennissers deden mee aan de clubkampioenschappen. Lees meer

We zijn in het nieuw gestoken!

Maandagavond 26 februari was het een gezellige drukte in het clubhuis. Na de wekelijkse training van onze G-tennissers, hebben alle G-tennissers en de vrijwilligers nieuwe sponsorshirts gekregen!

De dames van de Ladiesday hebben flink hun best gedaan tijdens het laatste toernooi, waardoor er een mooi bedrag is verzameld voor onze G-tennissers. Dames, grote dank voor jullie inzet en bijdrage!

Sponsoren J&J Nautical Projects en Snelders Sport 2000 willen we hierbij ook in het zonnetje zetten en nogmaals bedanken voor het verzorgen van de mooie tennisshirts! We zijn er erg blij mee!

Uiteraard willen we ook onze eigen club de ETV bedanken voor hun inzet en bijdrage voor de G-tennissers.

Daarnaast heeft ook onze eigen G-tennisser Rosanne een sponsor gevonden voor nieuwe vesten:

LEONREIZEN, voor begeleide vakanties.

Rosanne gaat al jaren met veel plezier met hen op vakantie en heeft mooie vesten voor al onze G-tennissers kunnen regelen.

Vooral alle mooie shirts en vesten bedanken wij nogmaals iedereen en we zullen het met veel plezier dragen!

ETV start met jeugdgroep

G-tennis maar dan voor de jeugd. Lees meer