1. Dit afhangreglement geldt voor alle leden van ETV De Helster, zowel voor tennis- als voor padelspelers. Afhangen is verplicht bij vrij gebruik van de tennis- en padelbanen.

2. Afhangen gaat via de KNLTB ClubApp. Deze is beschikbaar voor Apple en Android. Na installatie de instructies volgen. Het gevraagde bondsnummer staat op de ledenpas en de vereniging is te vinden door op “Helster” te zoeken. Kies “wachtwoord vergeten” en na zo’n 10 minuten ontvang je een mail.

3. Om een baan te reserveren dien je in de KNLTB Clubapp voor “spelen” te kiezen en vervolgens een vrije baan te selecteren. Selecteer de medespeler(s), een datum en tijdstip en klik op “reserveren” en de baan is gereserveerd.

4. De app stelt de speellengte automatisch in. Bij twee spelers is dat 45 minuten, bij een dubbel is dat een uur.

5. Het bestuur heeft de mogelijkheid middels een aantal instellingen de reserveringen te sturen. Denk aan het maximaal aantal reserveringen per dag, per week, hoe lang van tevoren je kan reserveren enz.

6. Het maximaal aantal keer dat je kan afhangen geldt alleen voor vrij spelen. Deelname aan competities, toernooien, lessen of een grabbelavond telt dus niet mee in het aantal reserveringen per week.

7. Het is niet toegestaan dat bij een reservering van een baan voor twee spelers er door vier spelers gespeeld wordt. Evenmin is het toegestaan om op een voor vier spelers gereserveerde baan met twee spelers te spelen.

8. Indien door weersomstandigheden banen onbespeelbaar zijn, vervallen de activiteiten (bv. les of competitie) die voor die banen gepland zijn. Zodra de banen weer bespeelbaar zijn worden die activiteiten weer opgepakt.

9. Voor de tennisbanen en de padelbanen geldt de volgende volgorde in gebruik:

  1. Competitie
  2. Toernooien
  3. Clubkampioenschappen
  4. Trainingen en lessen

In principe zijn er drie tennisbanen beschikbaar voor vrij afhangen. Dit zullen meestal baan 12-14 zijn maar dit kan variëren.

10.  Indien een commissie tijdelijk geen banen nodig heeft, worden die banen afgestaan voor recreatief gebruik. Als de commissie weer dient te beschikken over deze banen, dienen deze weer beschikbaar gesteld te worden aan de commissie.

11. Op de grabbelmixtijdstippen wordt in principe alleen “gedubbeld”. Indien er geen andere wachtenden zijn, kan de grabbelmixleider toestemming geven om te “singelen”.

12. Leden van het bestuur en commissies hebben bij oneigenlijk gebruik van de banen het recht om in te grijpen.

13. Alle gevallen waarin dit afhangreglement niet voorziet beslist het bestuur.