Wil uw kind leren tennissen? Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over jeugdtennis.
  • Kinderen kunnen vanaf ca. 5 jaar op tennisles. De kinderen leren tennissen in de sporthal de Helster volgens de Tenniskids methode op de woensdag van 13:00 tot 14:00. Uw kind kan een aantal keren proefdraaien. De trainer beoordeelt tijdens de proeflessen of de motoriek van uw kind al ver genoeg  is om te leren tennissen. Aanmelden kan via training@etvdehelster.nl.
  • Wanneer de kinderen de hal ontgroeid zijn gaan ze buiten tennissen. Ze spelen met de rode bal en nemen als team deel aan de Worldtour op diverse zondagochtenden. Uw kind leert zo spelenderwijs het tennisspel. Uiteraard hebben ze ook tennisles.
  • Vanaf 8 jaar kunnen de kinderen met een oranje bal gaan spelen. De wedstrijden tijdens de Worldtour gaan nu echt ergens over.
  • Vanaf 10 jaar spelen de kinderen met de groene bal. Ze nemen deel aan de groene competitie op de zondag. Deze loopt gelijk met de andere competities in het voor- en najaar.
  • Vanaf 11 jaar gaan ze met de gele bal spelen en kunnen deelnemen aan de jeugdcompetitie op zondag.
Het is voor oudere kinderen mogelijk tussentijds in te stromen. Neem contact op met training@etvdehelster.nl voor meer informatie.

Naast de tennislessen organiseert de JSC diverse recreatieve toernooien zoals miniMAXI tennis, Discotennis en de Jeugdclubkampioenschappen. We willen graag dat uw kind zich bij ons gaat thuisvoelen!
Wil je meer te weten komen over tennis als hobby? Dan vind je hier een leuk artikel.