Het racket: Ronny Vloet

Misschien was ik wel druk met wat andere dingen op de club, dat ik dit Racket niet aan zag komen. Maar bedankt Lianne voor dit prachtige racket en ondanks dat ik geen dubbelhandige backhand heb, zal ik ‘m met beide handen van je aannemen.

Ik vind het erg fijn dat we samen met de overige Jeugdcommissie/TC-leden veel leuke tennisactiviteiten voor onze jeugdafdeling weten te organiseren.

Soms vraag ik me af of er nog leden zijn die mij niet kennen, er wordt nogal eens gevraagd waar mijn bed ergens staat. Ik heb nog net geen eigen deurbel op de club. Maar dat ik er vaak ben en je me wellicht kent van het organiseren, het tennissen of te veel aanwezig zijn, zou me niks verbazen.

Ik ben Ronny Vloet en sinds 2015 lid van ETV de Helster, waar ik samen met mijn beste maatje Jeroen Verheijen begonnen ben omdat we een sport zochten waarbij gezelligheid vaak belangrijker is dan het sporten zelf. Het is 47 jaar geleden dat ik geboren ben in het Brabantse Cuijk. Na mijn studententijd en 4 jaar samenwonen in Nijmegen zijn Laura en ik 12,5 jaar geleden naar Elst verhuisd. Kort nadat we de sleutel van ons huis in de Westeraam hadden gekregen, is onze dochter Mirre (12) geboren en twee jaar later onze zoon Sivar (10). Ondanks dat Nijmegen een prachtige stad was om in te wonen vinden we het erg fijn dat we voor Elst hebben gekozen, waar we al weer veel gezellige mensen hebben mogen leren kennen.

In mijn jeugd was voetbal mijn sport en speelde ik bij V.V. Siol (Katwijk/Cuijk) waar ik na het doorlopen van alle jeugdteams ook al snel actief was in het jeugdbestuur en als jeugdleider. In Nijmegen ben ik na een aantal jaren gestopt te zijn met voetballen weer begonnen bij Quick 1888. Conditioneel kon ik het toen al niet meer aan en koos daarom al snel voor mijn eerste tenniservaring bij T.V. Lindenholt. Na 5 jaar recreatief tennis toch maar weer de voetbalschoenen aangetrokken en nog een paar jaar bij R.K.S.V. Brakkenstein (Nijmegen) en DVOL (Lent) gespeeld. Uiteindelijk werd ik echt aan alle kanten voorbij gelopen en ben ik bij ETV begonnen waar ik het liefste dubbel zodat ik mooi een ander kan laten lopen.

Na een paar jaar recreatief een balletje te hebben geslagen, kwam ik in aanraking met het spelen van toernooien en daar was al snel iemand die door had dat ik best wel wat kon gaan organiseren. Voordat ik het wist was ik dan ook actief in de Open Toernooi Commissie, waar ik het VTL  (Verenigings Toernooi Leider) certificaat behaalde. We hadden een superleuke commissie waar ik met veel plezier een aantal jaren het grote toernooi van onze club georganiseerd heb. Nog niet gezegd dat ik ermee ging stoppen werd ik alweer gevraagd voor het 40+ Toernooi waar ik inmiddels als voorzitter (op papier, want het liefste organiseer ik zelf wat taken dan dat ik ze uitdeel) actief ben.

Op het moment dat Sivar ging tennissen kwam het Mini-Maxi toernooi in 2019 langs. Ik hoorde dat de Jeugdcommissie zat te springen om commissieleden. Ook daar ging ik voor de toernooien zoals het Open Jeugd Toernooi en de Clubkampioenschappen maar ondertussen coördineer ik ook de Groene en Jeugdcompetitie (samen met Paul Jansen) en alle overige jeugdactiviteiten zoals bijvoorbeeld het Jeugdfeest en het Glow in the Dark. Gelukkig tennist Mirre niet, die voetbalt bij S.V. Spero… dus daar ben ik ook nog actief als (Ass) trainer van het MO13 team.

Tennis ik dan zelf ook nog wel eens? Je zou het je bijna niet voor kunnen stellen dat ik daar nog aan toe kom. Maar na een aantal jaren in een Herenteam gespeeld te hebben, speel ik nu competitie in een Gemengd Team op de vrijdagavond samen met Joy, Miranda, Frieke, Miranda, Eric en Bas. We zijn goed aan elkaar gewaagd en houden allemaal van een hapje en een drankje achteraf. Dat maakt het echt een topteam!

Vanuit mijn deelname aan het 40+ Toernooi ben ik gevraagd voor een tennisgroep op de donderdagavond waar we recreatief met veel lol en een drankje achteraf een vaste plek innemen op de banen en in het clubhuis.

En voordat ik dit Racket op donderdagavond in mijn tennistas stop, wil ik het graag doorgeven aan Odie Snijder.