Het racket: Sven Heevel

Mijn naam is Sven Heevel. Ik ben 27 jaar en al 21 jaar lid van ETV De Helster. Ik ben geboren in Valburg en woon nu samen met mijn vriendin in Elst.

Enkele jaren geleden, tijdens mijn opleiding op het CIOS, ben ik gevraagd om een aantal tennislessen van een andere trainer over te nemen. Vanaf het begin heb ik het ontzettend naar mijn zin en inmiddels ben ik al een aantal jaren actief als tennisleraar bij ETV De Helster.

Tussendoor heb ik een klein uitstapje gemaakt naar een andere sector, maar op een gegeven moment ontdekte ik dat het werken op de tennisbaan toch echt mijn voorkeur had.

Na de eerste jaren vooral veel te hebben getennist met mijn vader, ben ik begonnen met trainingen op de club, de competitie en allerlei toernooien in de omgeving. Op dit moment speel ik in het eerste herenteam op zaterdag met een aantal getalenteerde routiniers : Tim, Harold en Ruud. Prestatie en gezelligheid gaan hierbij goed samen. Gezien de leeftijd van mijn teamgenoten zijn wij nog op zoek naar versterking van ons team. Heb je speelsterkte 3 of 4 en lijkt het je wat? Dan horen we dat graag!

Daarnaast heb ik dit jaar voor het eerst meegedaan aan de padelcompetitie: een hele leuke ervaring, maar tennis blijft voor mij sport nummer 1.

Nog voordat ik als klein jongetje de tennisbaan opstapte had ik al veel affiniteit met voetbal Bij Spero ben ik begonnen in de F-jes, heb in diverse selectie-elftallen gezeten en op mijn 26ste ben ik, na het kampioenschap met een vriendenteam, gestopt met voetballen. Het leuke is dat veel van de jongens met wie ik jarenlang gevoetbald heb, nu ook als tennissers / padellers zeer actief zijn in Elst. Zij brengen veel uren door op de baan en zijn zo gedreven dat we binnenkort met z’n achten op tennisvakantie gaan naar Spanje.

Rest mij nog Oscar Verver te bedanken van het doorgeven van het racket. Samen met hem zijn we als kleine jongens Gelders kampioen geworden en als twintigers hebben we met Spero 7 de titel gepakt.

Het racket wil ik graag doorgeven aan Jos van Dillen. Vanaf het allereerste begin één van mijn trouwste leerlingen op de tennisbaan. Altijd present en zowel op de baan als tijdens de derde helft altijd gedreven. Hij zegt altijd dat hij veel van mij heeft geleerd maar andersom steek ik ook veel van hem op.

Ben je net lid zijn geworden van ETV De Helster of wil je je spel/techniek graag verbeteren… … vanaf oktober 2022 starten de lessen weer!