Verslag clubkampioenschappen Jeugd 2024

Ook dit jaar hebben we weer een zeer succesvolle editie van de Clubkampioenschappen Jeugd gehad.

Met 75 deelnemers mocht de organisatie zeer tevreden zijn. Alle voorbereidingen waren getroffen, de bekers stonden klaar en op zondag 10 maart ging het CK Jeugd van start. De eerste ballen werden geslagen door onze jongste jeugd in Rood en Oranje. Dat kon natuurlijk niet voordat er een goede warming up was gegeven. Onze trainers Sven, Lucas en Sem van Tennis Inside verzorgden deze warming up en gaven daarnaast speluitleg en tips voor het spelen van wedstrijdjes bij het CK Jeugd en alvast voor de Voorjaarscompetitie.

Rood

Bij Rood was er een poule van 5 spelers die allemaal een keer tegen elkaar mochten spelen. Er werd hard gestreden om in de finale te komen. De spelers mochten, soms voor het eerst, zelf de punten tellen. Als ze er niet uitkwamen was er gelukkig nog hulp van de commissie en een hulpouder. Na de poulewedstrijdjes waren er 3 spelers die precies gelijk stonden in punten. En dan is het enorm balen als je op onderling resultaat net niet in de finale staat. De finalisten werden door alle deelnemers nog een keer flink aangemoedigd en uiteindelijk was het Benthe die er met de 1e prijs vandoor ging.

Oranje

Oranje was ondertussen ook al hard aan het strijden om de halve finale en finale te halen. Er waren 15 spelers die in de ochtend meespeelden met de enkelpartijen. Na hele spannende wedstrijden van steeds 20 minuten stonden Sven en Nova in de finale. Sven was in de finale net iets sterker en won met 4-1 in games. Meteen na de finale enkel Oranje gingen de dubbelpartijen van start. In de dubbel deden 8 spelers mee en werd er in een poule gespeeld. Uit de poule kwam de winnaar van de dubbel Oranje. Ook hier was het Sven die er dit keer met zijn dubbelmaatje Beau vandoor ging met de 1e prijs. Alle jeugdleden in Rood en Oranje kregen tijdens de prijsuitreiking nog een mooie medaille en de winnaars een prachtige beker.

Groen en geel

Donderdag 14 maart was het dan ook zover voor de spelers in Groen en Jeugd Geel. Aangezien het vorige editie van de CK Jeugd goed bevallen was om het toernooi in 4 dagen te spelen, was er ook dit jaar gekozen om voor een kort toernooi te gaan. Donderdag, vrijdag en zaterdag werden alle poulewedstrijden gespeeld in Groen Enkel en Dubbel, Geel 11-14 Enkel en Dubbel en Geel 13-17 Enkel en Dubbel. Er waren hele spannende partijen waarin door de 55 deelnemende jeugdleden kei hard werd gestreden voor de bekers die het hele toernooi stonden te glimmen op de wedstijdtafel. Zaterdagmiddag waren er in de onderdelen met meerdere poules nog halve finales. Tussendoor kon er nog een leuke Tennisracket Quiz worden ingevuld waar een mooie ATP Tour Handdoek mee te winnen viel.

Op zondag 17 maart stonden de finales alweer op het programma. Om 9.00 uur starten alle finales van de enkelpartijen en om 11.00 uur waren er nog finales en laatste poulewedstrijden van de dubbel onderdelen. Alle spelers waren goed aan elkaar gewaagd en de laatste partij werd onder het toeziend oog van een terras vol met publiek nog een paar keer extra spannend omdat de matchpoints tot wel 9 keer toe weggespeeld werden. Uiteindelijk pakten Willemijn en Jip daar de winst op de jongens en mochten zij bij de prijsuitreiking de welverdiende 1e prijs bekers in ontvangst nemen. Nadat bij de prijsuitreiking alle deelnemers waren voorzien de bekers waar ze 4 dagen hard voor gestreden hadden werd er nog een mooie groepsfoto gemaakt en keerden alle deelnemers en supporters huiswaarts. De organisatie wil nogmaals iedereen die deze CK Jeugd tot een succes heeft gemaakt hartelijk danken en hopelijk kunnen we volgende keer weer op jullie hulp rekenen.