Onze sponsor: Jumbo, Service met een glimlach!

Sinds jaar en dag sponsor van ETV de Helster

In 1986 opende zijn vader een winkel in Elst. Nu, 29 jaar later, is zoon John Macleane eigenaar van Jumbo Europaplein en Westeraam. En hij is sinds jaar en dag sponsor van onze club. Tijd dus voor een onderonsje!

Eerst C1000, nu Jumbo. Hoe was die overgang voor jullie?

John: “Best even wennen hoor. Voor ons én voor onze klanten. Maar nu, een jaar later, kan ik wel zeggen dat we ‘gesetteld’ zijn. De formule van Jumbo is heel klantgericht. Zo werken we volgens de 7 Zekerheden. Een daarvan is ‘service met een glimlach’. Dat klinkt simpel – en dat is het ook – maar toch is dat niet overal vanzelfsprekend. Bij ons wel. We zijn een landelijk gestuurde organisatie, maar willen en kunnen lokaal het verschil maken.”

Wat zijn jullie ambities voor de komende jaren?

“We willen onze e-commerce activiteiten uitbreiden. In het voorjaar van 2016 openen we een pick-up point voor boodschappen die je online bestelt. En we werken aan ‘home delivery’. Dan worden de boodschappen die je via internet bestelt bij je thuis bezorgd door vaste, vertrouwde gezichten. Als je wil, leggen we het zelfs voor je in de koelkast. Misschien dat ik zelf ook nog een deel daarvan voor mijn rekening ga nemen”, voegt hij er enthousiast aan toe.

En dan de sponsoring van ETV. Je tennist zelf niet, vertelde je net. Waarom draag je onze club een warm hart toe?

“We zijn al zo’n 30 jaar sponsor van ETV. Ik draag graag mijn steentje bij aan het verenigingsleven, buurtinitiatieven of scholen. Dat doe ik zo breed mogelijk. Mijn motto is dat ik liever tien keer een dubbeltje geef dan een keer een euro. Overigens gaat het me dan niet alleen om het ophangen van een vlag. Liever maak ik afspraken waar beide partijen écht wat aan hebben. Zoals de hapjes en drankjes die we verzorgen voor het Veteranentoernooi of de ‘Elster Open’. En samen met Golfbaan Welderen zorgen we voor shirts. Zo probeer ik van waarde te zijn voor de club. Ik denk dat de leden dan meer gevoel bij een sponsor hebben, waardoor ze de weg – in mijn geval – naar Jumbo weten te vinden.”

Laatste vraag. Die plaatjesactie voor HCOB, Gemini en GV Elistha. Wat denk je, ook iets voor ETV?

“Daar sta ik zeker voor open! Misschien in combinatie met een actie om de clubkas te spekken, bijvoorbeeld door muntjes te sparen. Ideeën heb ik genoeg hoor. Daar praat ik graag een keer verder over met jullie.”