Het 50 jarig bestaan van ETV de Helster zat er al op, maar we hadden nog een evenement tegoed om het jubileumjaar met al onze leden af te sluiten, namelijk het Glow-in-the-dark Tennis Event!

Het idee om te gaan tennissen in het donker lag al even op de plank, maar helaas kon het event niet in het jubileumjaar plaatsvinden. Vorig jaar november zaten we nog in een lockdown waardoor er niet in de avonduren getennist kon worden. Gelukkig stond ons bestuur zeer positief tegenover een evenement waaraan ieder lid van onze tennisvereniging, zowel senioren, G-tennissers als jeugd kon deelnemen. Hierdoor werd het alsnog mogelijk om Glow-in-the-dark tennis naar onze club te halen en op een feestelijke manier twee avonden tennisplezier te bieden aan onze leden. Lichten uit, spots aan en je hebt een compleet nieuwe ervaring op de tennisbaan!

Op vrijdag 4 november was het zover. Onze jongste jeugd, de Tenniskids in Rood en Oranje mochten als eerste de baan op. Maar voor er gestart kon worden, moest er nog wel wat gebeuren om de prachtig oplichtende tennisbanen op tijd klaar te krijgen. Met een grote groep vrijwilligers werden de banen omgetoverd tot een geweldig aanzicht. Lijnen werden beplakt met oplichtende tape, fluoriserend wol werd door de netten geweven en per baan werden 4 blacklights voorzien van de nodige stroom. Ontzettend fijn dat er zoveel hulp aanwezig was, zodat de banen in korte tijd speelklaar waren. Het park werd ook nog versierd met lichtgevende ballonnen en slingers wat het tennisfeestje helemaal compleet maakte. De Tenniskids druppelden langzaam binnen in het clubhuis en werden geschminkt met glowstiften of paint en iedereen was druk bezig om zijn/haar racket te pimpen met tape op de rand of fluorgaren in de snaren. Om goed zichtbaar te zijn op de baan was gevraagd om witte of fluoriserende kleding te dragen waarbij ook nog een prijs gewonnen kon worden voor de speler met de mooiste outfit.

Na een uur spelen zat het Glow Tennis voor de groep Rood erop en zij mochten nog genieten van een overheerlijk broodje knak waarbij de eerste winnaar van de avond werd voorzien van een prachtig en warm Glow in the dark plaid met oplichtende sterren.

De volgende groep, de Tenniskids in Groen, stond al te klaar om de banen te betreden. Zij hadden hun rackets ook prachtig versierd en mochten naast de Oranje groep ervaren hoe het was om te spelen in het donker.

Voor de Tenniskids in Oranje was het evenement na 2 uur tennis voorbij en ook zij werden nog voorzien van een lekkernij in het clubhuis en daar ging een prachtig geklede speelster er met de prijs vandoor.

De beurt was inmiddels aan onze G-Tennissers die samen met de senioren gemixt de banen op gingen. Vrolijk geschminkt en schitterend gekleed werd er gestart met de eerste partijen. Voor vele senioren en G-tennissers was het een geweldige ervaring om Glow tennis te spelen, maar vooral ook om eens een keer samen te spelen. We kregen dan ook veel leuke reacties vanaf de banen en in het clubhuis.

De groep Groen had hun Glow in the dark ervaring er ook opzitten en vrolijk lachend kwamen de spelers een voor een de baan af. Voor Tenniskids Groen en later nog voor de mooiste outfit van de G-tennisser en senior van de avond lag er natuurlijk ook een prachtige plaid klaar. Alle deelnemers werd nog even gevraagd om te helpen met opruimen waarna de eerste, zeer succesvolle avond erop zat.

Zaterdagmiddag kwam de commissie Glow in the dark rond een uur of 4 bijeen om de banen voor de tweede avond weer om te toveren. Gelukkig was het mogelijk om de tape op de banen en de wol in de netten te laten zitten, waardoor het opbouwen een stuk sneller ging. De blacklights werden weer op de juiste posities gezet en gekoppeld met de nodige kabelhaspels. Keurig op tijd lag alles klaar voor de start van onze oudere jeugd 11-14, 13-17 jaar en senioren. Het aantal inschrijvingen was voor beide dagen goed. Het was niet te druk, maar daardoor had iedereen de mogelijkheid om 3 keer te spelen zowel op vrijdag als op zaterdagavond.

Er werd ook op zaterdag met veel lol en de nodige inzet genoten van een geweldige ervaring die onze leden niet snel zullen vergeten. Op een enkele lamp van een tennisbaan na, waardoor het soms lastig was om alle ballen evengoed te zien, was het een zeer geslaagd event. Ook op zaterdag waren de deelnemers prachtig gekleed en geschminkt en werden de laatste twee prijzen verdeeld onder de prachtigste outfits. In het clubhuis werden de deelnemers nog voorzien van lekkere hapjes en nadat iedereen nog even had geholpen met opruimen kon er teruggekeken worden op een bijzondere afsluiting van ons 50 jarig bestaan.

Door de hulp van vele leden konden we dit evenement samen voor elkaar krijgen, daarom ook enorme dank aan al diegenen die zich voor dit weekend hebben ingezet waarbij te denken valt aan onze barmedewerkers, de parkbeheerder, de groenploeg, de banen opbouwers, de (baan)begeleiders van onze G-Tennissers, ons bestuur, de fotograaf, Glow Sports Rent en natuurlijk alle deelnemers vanuit onze jeugd, G-Tennis en senioren.

Aan de reacties te horen is het evenement bij iedereen goed ontvangen, dus wie weet tot een volgende keer.

Groetjes van de commissie Glow-in-the-dark Tennis Event

Maud, Yvonne, Mariëlle en Ronny