De Technisch en Jeugdcommissie

De commissie bestaat uit:

 • Voorzitter: Lianne Bodenstaff
 • Competities: Rood Oranje: Lianne Bodenstaff
 • Competities: Groen geel en senioren: Rudi Post
 • Toernooien: Ronny Vloet
 • Jeugdselectie: Stefan Nab en Emiel Buurman zijn verantwoordelijk voor de Jeugdselectie.
 • Désirée Sijben zal het bestuur informeren over lopende zaken.

Verder hebben we altijd behoefte aan een team van vrijwilligers voor hand- en spandiensten op competitiespeeldagen, toernooien of activiteiten!

Wat doet de TC?

De TC is verantwoordelijk voor alles wat met competitietennis, trainingen en de selectiegroepen te maken heeft. Op dit moment wordt door de vereniging aan verschillende competities deelgenomen.

Districtscompetities in de periode april/mei:
 • Dames op dinsdagochtend en donderdagochtend.
 • Senioren en senioren 35+ op vrijdagavond en zaterdagmiddag.


Landelijke competities in de periode april/mei

 • Jeugd op zondag.
 • Senioren op zondag.
 • Zomeravondcompetitie op de woensdagavond in mei en juni.
 • Najaarscompetitie op vrijdagavond, zaterdag en zondag in september en oktober

De TC zorgt voor de inschrijving van de teams voor de verschillende competities en draagt zorg voor de aanwezigheid van een competitieleider op de competitiedagen. De verenigingscompetitieleider is te bereiken via vcl@etvdehelster.nl

Wat doet de JC?

De Jeugdcommissie (JC) is er voor alle jeugdleden. Zij organiseert verschillende activiteiten met als doel zoveel mogelijk jeugdleden te laten tennissen. Je moet hierbij denken aan:

De clubkampioenschappen enkel en dubbel
De clubkampioenschappen enkel en dubbel worden in het voorjaar gespeeld. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen kunnen we ook poules maken. De clubkampioenschappen zijn verplicht voor de selectiespelers. Deze wedstrijden hebben geen gevolgen voor je rating.

De voor- en najaarscompetitie inclusief een informatie avond voor de ouders/jeugdleden
Op een doordeweekse avond (najaar) voorafgaand aan de voorjaarscompetitie worden de ouders c.q. de oudere jeugdleden uitgenodigd. Op deze avond wordt de nodige informatie gegeven en worden een aantal zaken geregeld. Je moet hierbij denken aan: aanstellen van een teamleider en het vervoer naar de andere verenigingen. De wedstrijden tijdens deze competitie tellen mee voor je rating.

Mini-MAXI Toernooi
Dit toernooi vindt meestal 1 keer per jaar plaats. Je hebt dan de mogelijkheid samen met een senior (opa/oma, buurman/buurvrouw, vader/moeder, een goede kennis) tegen anderen te spelen. De senior hoeft geen lid te zijn van onze club. Het gaat hier dus om het tennisplezier.

Alle activiteiten kun je vinden op de website onder: “Activiteiten Jeugd“. Daar lees je alle informatie over activiteiten die plaats hebben gevonden (inclusief foto’s) of die nog plaats moeten vinden. Je kunt hier ook de  inschrijfformulieren voor activiteiten vinden.

Belangrijke mededelingen en herinneringen aan een inschrijftermijn voor bepaalde activiteiten worden ook verspreid via de “berichtenservice”. Als je hier (gratis) lid van wilt worden, meld je dan aan via de website (rechts onderaan op de homepage).

Mocht je nog vragen hebben of goede ideeën laat ze ons dan weten via: jeugd@etvdehelster.nl